Veelgestelde vragen

Wij rekenen 150 euro’s per uur, met een minimum van 100 euro’s. Dat is voor het ontwerpen, het klaarzetten van de steriele instrumenten (doorgaans een procedure die 20 minuten duurt) en het tatoeëren.

Soms, vooral voor kleine tattoo's kunnen we je een ruwe schatting geven. Schattingen kunnen we ook alleen geven wanneer je in de studio bent, zeker niet aan de telefoon of per email. Het hangt af van zoveel factoren: de grootte van het ontwerp, de stijl, de hoeveelheid details, kleur of geen kleur, de plaats op het lichaam, etc.

Als je denkt dat het duur is: je wordt getatoeëerd in de meest serieuze tattooshop van Nederland, met de volledig aandacht van je tatoeëerder op de meest steriele manier mogelijk (wij gaan ook verder dan de Hygiënerichtlijnen voor tatoeëren). Je wordt getatoeëerd in een rustig en rookvrije omgeving.

Je zal ook een unieke tattoo krijgen die speciaal voor je is ontworpen en gemaakt, met de garantie dat we die nooit op iemand anders ooit zullen zetten. Je kan ervan uitgaan dat je de enig bent in onze zonnestelsel met deze tattoo. Wij zijn er trots op dat we, ongeacht de grootte van de tattoo, elke klant de beste service mogelijk geven.

Om een afspraak te maken: kom langs om je ontwerp te bespreken en om een datum voor je afspraak te kiezen.

Voor afspraken die op afstand zijn gemaakt -per email- vragen wij altijd een grotere aanbetaling (per PayPal of bankoverschrijving) . Het afzeggen of het verplaatsen van een afspraak moet minimaal een week van te voren gebeuren. Dit moet je telefonisch melden, niet per email.

Voor meer info ga naar onze afspraken pagina.

Wij proberen mensen niet te tatoeëren op de dag van aankomst of vertrek.

Omdat je volledig uitgerust moet zijn , is het niet verstandig om getatoeëerd te zijn als je een lange reis ga maken/ hebt gemaakt.

Het is ook niet verstandig omdat mocht je vliegtuig/ trein/auto vertraging hebben, dan kom je te laat (en gestrest) voor je afspraak. Als je een tattoo neemt op de dag van vertrek, en de tattoo duurt veel langer dan verwacht (wat heel vaak gebeurt -bij het ontwerpen en het tatoeëren!), dan moeten wij haasten om ervoor te zorgen dat je je trein/vliegtuig haalt!...En haasten en tattoo's gaan echt niet samen. Wij werken heel zorgvuldig om ervoor te zorgen dat je permanente tattoo zo mooi - en steriel!- mogelijk gebeurt... daarom zullen we je nooit tatoeëren als je niet RUIM de tijd hebt.

Ja, het doet altijd pijn. Het is eigenlijk meer irritant dan echt pijnlijk. Je verwacht altijd dat het heel veel pijn gaat doen, maar, normaliter na de eerste 10 minuten wen je eraan. Het is super belangrijk dat je je goed voorbereidt voor een tattoo.

Plekken net boven een bot (elleboog, sleutelbeen, knie, scheenbeen), binnenkanten (binnenkant bovenarm, dijbeen) en op de ruggengraat en onderrug, zijn zeker pijnlijker. ..Maar kies nooit de plek een tattoo voor de vermeende pijn dat je op die plek zou krijgen, want, als je voor een andere plek kiest die , misschien, 10% minder pijn gaat doen: je zal er zeker spijt ven hebben!

Neem je tattoo waar je hem echt wilt hebben.

Om te beginnen: een goede nachtrust is echt van belang, hoe meer uitgerust je bent, hoe makkelijker (lees; veel minder pijnlijk) het zal gaan. Eet goed (een goede ontbijt/lunch) voor je tattoo (het maakt echt een verschil!).

Gebruik ook überhaupt geen drugs of alcohol voor de tattoo (ja, cannabis is drugs!)(het zal het alleen ondragelijker maken voor jou en ons). Je zal ook geweigerd zijn en je aanbetaling ben je dan ook kwijt.

Vertel ons wat je wilt hebben, vertel ons welke stijl, kleur/ geen kleur, grootte je aanspreken.en wij zullen het , met jou, tekenen.

Je kunt ook alleen een idee van iets hebben, en wij gaan aan het werk.

Je kunt ook zelf een kleine schets maken, wees gerust ongeacht je teken talenten, wij zullen het , met jou, uitwerken.

Je kunt ook referentiematerial meenemen. Denk aan magazines, kunstboeken, internet, etc. (probeer niet teveel naar forto’s van tattoo's te kijken, anders ga je gauw naar een imitatie van een bestaand ontwerp toe (en dat is niet echt origineel). Wij kopiëren ook niemand zijn/haar tattoo.

Wij zullen rustig ontwerpen, tijdens het designen zul je mening over het ontwerp kunnen geven. Je feedback zullen we gebruiken om het ontwerp gaandeweg aan te passen aan je wensen totdat je blij bent met het ontwerp.

Wat tattoo's betreft: hoe groter hoe beter!

Ieder tatoeëerder zal het zeggen en niet (alleen) omdat wij je een groter tattoo willen verkopen , maar omdat een tatoeage met de tijd veranderd. Met de tijd worden lijnen iets breder en, mochten ze te dicht bij elkaar zijn, kunnen ze in elkaar gaan vloeien, en dan zie je iet meer wat het ontwerp is.

In 15 jaar zal je tattoo er anders uitzien dan nu. Een beetje vagen, dat is onomkeerbaar en je moet het voor lief nemen. Daarom houden wij er rekening mee als me je tattoo ontwerpen.

Een kleine tattoo met te veel details dicht op elkaar zal er later zeker niet mooi/ onleesbaar uitzien.

Als regel vind ik dat er een minimum van 5mm moet zijn tussen de lijnen om ervoor te zorgen dat je tattoo na 25+ jaar nog duidelijk is.

Nadat je ontwerp klaar is, zullen wij de werkplek voorbereiden.

Eerst word alles dat straks aangeraakt zal worden met plastic folie beschermd (tafel, trafo, lamp, flessen, tattoomachinesnoer). Daarna worden de steriele naalden, naaldenhouders aan de tattoomachines vastgezet . De tattoomachines worden ook met plastic beschermd. Daarna worden de inkten in cupjes gedruppeld.

Als dat eenmaal klaar is (20 minuten of zo later-- we haasten nooit, en zeker niet bij steriele behandelingen!), gaan wij je huid schoonmaken, scheren en desinfecteren. Daarna zullen wij de stencil op je huid plakken. Dan ga je rustig in de spiegel checken of je tattoo op de juiste plek is. Twijfel je? Geen probleem, wij blijven de stencil op jou plakken totdat je blij bent (je gaat het tenslotte voor altijd dragen, dus nu is niet het moment om te haasten!).

Daarna als je zit of ligt, afhankelijk van de te tatoeëren plek, zullen we rustig beginnen met een klein lijntje zodat je aan het gevoel kunt wennen (dat duurt meestal een minuut of tien). Als je je niet lekker voelt: zeg het onmiddellijk: dan stoppen we totdat je weer klaar bent om te beginnen.

Als je een pauze wilt: zeg het gewoon , dan stoppen wij even. Bij grote tattoo's nemen wij ook sowieso pauzes.

Na de lijnen komen (meestal) schaduwen en kleur. Is de tattoo eenmaal klaar , kun je hem rustig in de spiegel bewonderen en eventueel een foto van maken.

Daarna wordt je tattoo verbonden met non-stick verband. Die moet je minimaal 4 tot 6 uur erop laten zitten. Of zelf tot de volgende ochtend, op die manier zal je verse tattoo niet "plakken" aan je lakens... want dat wil je liever niet. We zullen je rustig alle nazorg instructies vertellen en je krijgt ook een A4tje met alle nazorgsinstructies.

18 is bij ons de minimum leeftijd om getatoeëerd te worden. Als je een tattoo neemt terwijl je te jong bent (en daarna, nog eens, een groeispurt krijgt) zal je mooie gecentreerde tattoo zich een beetje verplaatsen en/of uit zijn verband getrokken zijn, en er lelijk uitzien... jij zal er zeker spijt van hebben.

Wij tatoeëren niet op gezicht, hoofd, nek, handen, vingers, tenen en genitaliën.

Nee, dat doen we niet. Dat is omdat wij tekenen terwijl je bij ons in de studio bent. op die manier kunnen we het ontwerp aanpassen aan de feedback dat je ons geeft terwijl wij ontwerpen. Op afstand is het niet te doen.

Wij maken voor elk persoon een uniek ontwerp dat wij nooit op iemand anders zullen zetten.

Een andere reden is ok dat wij niet willen gaan ontwerpen, de tekening opsturen en dat iemand anders de tattoo zet.

Nee, witte tattoo's zijn amper lichter dan je huidskleur en vervagen heel snel, zien een beetje eruit als een litteken, of kunnen zelfs een beetje crèmekleurig of geel worden. UV/ /Glow in the dark/ Blacklight inkten vertrouwen wij gewoon niet. Volgens ons zijn er bestandsdelen die schadelijk voor je kunnen zijn.

Er zijn duizenden heel getalenteerd tatoeëerders die werken terwijl ze rondreizen Heel vaak (meerdere keer per werk) word ik gevraagd of we ruimte hebben voor een gast-tatoeëerder die hier een paar dagen/ weken/ maanden zou kunnen werken.
Elke keer moet ik nee zeggen en hierom:
Deze getalenteerd gast- tatoeëerders zouden hier een tijdje werken, mooie tattoos zetten op klanten… ... En dan gaan ze weg…

Dat betekent dat ze er niet zouden zijn mocht er iets niet 100% okay zijn met je tattoo na het genezingsproces.

Bij House of Tattoos, heb je recht op het gratis bijwerken van je tattoo, mocht er iets niet helemaal perfect zijn. Als je tattoo , bijvoorbeeld, te licht is op een plek, dat wordt gratis bijgewerkt. Dat gebeurt af en toe.

Wij willen er zeker van zijn dat dat je, als klant, bent verzekerd van de best mogelijke hygiëne, kwaliteit en nazorg. Goede tattoo’s zijn niet goedkoop, (en goedkope tattoo’s zijn niet goed). Je hebt geld uitgeven om een blijvend tekening op je huid te zetten: het is onze verplichting om ervoor te zorgen dat je tattoo ook in de toekomst mooi blijft. En dat is precies wat wij niet kunnen garanderen als tatoeëerders alleen voor korte tijd bij ons werken. Al mijn collega’s werken hier al heel lang.

Als je door een van ons wordt getatoeëerd, is het zeer waarschijnlijk dat je, mocht je jaren later komen om je tatoeage uit te breiden, door dezelfde persoon getatoeëerd zal zijn en dat je tattoo in precies dezelfde stijl zal zijn uitgevoerd.

Op die manier ben je er van verzekerd dat je geholpen wordt door iemand die je kent, die op precies dezelfde hygiënische manier werkt, in een rustig en relaxte omgeving.

Het enige nadeel is misschien dat je blootgesteld wordt aan dezelfde flauwe grappen als voorheen. Weliswaar zullen onze grappen beter zijn (maar daar is er geen garantie op, sorry). Groetjes, Sjap.