House of tattoos nieuws

Covid-19 virus maatregelen

Door het Covid-19 virus zijn er extra maatregelen van kracht.

Onderstaande vragen zullen je gesteld worden op de dag van je afspraak.

Als je één van deze vragen met JA beantwoord, verplaatsen we de afspraak naar een ander moment.

Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur?

- Hoesten;

- Neusverkoudheid;

- Koorts vanaf 38 graden;

- Benauwdheidsklachten;

- Heb je het nieuwe coronavirus gehad en werd dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?

- Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

- Ben je in quarantaine, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus werd vastgesteld?

Aanvullende belangrijke maatregelen:

- Kom alleen naar de studio;

- Desinfecteer bij binnenkomst in de winkel je handen en je telefoon, de benodigdheden hiervoor zijn aanwezig in de winkel;

- De tatoeëerders dragen een mondkapje tijdens het tatoeëren en als je wilt mag je er ook een dragen (die krijg je van ons);

- Wij werken alleen op afspraak.


Gezicht, nek en handen tattoo's

De laatste tijd is er veel in het nieuws te doen geweest over het verwijderen van ongewenste, zeer zichtbare tattoos.

Het betrof mensen die in het verleden hun vingers, handen, nek en/of gezicht hadden laten tatoeëren en er toch spijt van kregen. Bijvoorbeeld omdat zij tegen vooroordelen liepen op straat, maar ook bij sollicitatiegesprekken.

Gelukkig is het mogelijk tattoo's te laten verwijderen door middel van lasers. Echter is laserverwijdering zeer pijnlijk (over meerdere sessies) EN duur!

Hier, bij House of Tattoos, zijn we er trots op dat wij, in de bijna 20 jaar dat wij bestaan, nog nooit iemand op handen en/of gezicht hebben getatoeëerd. Ethisch werken, heet dat. Wij hebben altijd geweigerd om klanten te tatoeëren op vingers, hand, nek en gezicht, met als reden om de klanten te behoeden voor een keuze waar ze later mogelijk spijt van krijgen.

Een tattoo in het gezicht heeft mogelijk gevolgen voor hoe mensen je behandelen, het vinden van een baan etc. Een tattoo die je kan bedekken geeft jou controle over waar en wanneer je ze laat zien.

Doordat we altijd deze tattoos hebben geweigerd aan te brengen hebben wij een schoon geweten. Omdat wij niet hebben gehandeld uit winstoogmerk, maar uit ethisch oogmerk. Wij zien het als onze taak mensen goed te informeren over de gevolgen van een tattoo, maar bij bovenstaande tattoos trekken wij de grens. Hopelijk hebben jullie, na deze uitleg, hier begrip voor en respecteren jullie ons standpunt hierin.

Zoals wij zeggen: “BezINKT eer ge begINKT“

(credits for Henkie for that one!)


Nieuwe website!

Eindelijk is het zover! Onze zwaar verouderd website is klaar voor smartphone gebruikt. Dat had al lang moeten gebeuren.

In 1998 had ik, met nul komma nul skills, de website gebouwd. Met, als doel, zo snel mogelijk te laden en een maximum aan info. Dat heeft jarenlang perfect gewerkt. Tenminste, dat was super op de PC, maar werd steeds minder gebruikersvriendelijk voor de smartphones.

Eindelijk is het zover, de mensen van swerk.nl hebben goed geluisterd naar wat ik wilde hebben en zeiden dat het kon (gelukkig, want andere webdesignburo’s waren zeker niet zo happig op om mijn eisen te verwezenlijken).

Nu is het zaak om de inhoud op te frissen met nieuwe foto’s, artikels (sommige zelfs nuttig) en video's: dat gaat gebeuren.

De vorm is er, nu de inhoud nog!